TikTok ще обозначава автоматично видеоклиповете, създадени с изкуствен интелект.TikTok ще започне

...
TikTok ще обозначава автоматично видеоклиповете, създадени с изкуствен интелект.TikTok ще започне
Коментари Харесай

TikTok ще обозначава автоматично видеоклиповете, създадени с изкуствен интелект


TikTok ще отбелязва автоматизирано видеоклиповете, основани с изкуствен интелект.

TikTok  ще стартира да отбелязва  съдържанието, генерирано от изкуствен интелект /ИИ/ , автоматизирано.

Удостоверяването на достоверността се трансформира в главен проблем при бързото развиване на ИИ,

като управляващите се тормозят от разпространяването на дълбоки имитации.

„ Съдържанието, генерирано от ИИ, е необикновен креативен отдушник,

само че прозрачността за феновете е от решаващо значение “, съобщи Адам Пресър, началник на отдел „ Доверие и сигурност “ в TikTok.

Автоматичното етикетиране на наличие , генерирано или редактирано от изкуствен интелект, ще бъде първото в областта на обществените платформи.

TikTok, която е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, съобщи, че ще стартира да тества етикет, „ който в последна сметка планираме да прилагаме автоматизирано към наличие, за което установим, че е редактирано или основано благодарение на изкуствен интелект “.

Компанията съобщи пред „ Файненшъл таймс “, че става въпрос за наличие, основано благодарение на инструмента  Firefly на Adobe , личните генератори на изображения с изкуствен интелект на TikTok и Dall-E на OpenAI.

Идва ли краят на “ТикТок ”? Това е въпросът за стотици милиони, откакто предходната сряда американският президент Джо Байдън подписа декрет. С него той обнародва нов закон, забраняващ на приложението да работи на територията на Съединени американски щати. С това близо 170 млн. потребители ще изгубят достъп до мрежата, която през последните седем години промени цифровия свят. И беляза културното развиване на поколението Z.

Миналата седмица американския Конгрес одобри законопроекта като част от необятен пакет за задгранична помощ, предопределен за поддръжка на Украйна и Израел. Това е най-сериозният риск за “ТикТок ”, откогато през 2020 година някогашният държавен глава Доналд Тръмп се опита да направи същото. Но без триумф.
Въпреки това възбраната няма да влезе в действие незабавно.
Всъщност тя може да бъде избегната при избрани условия. Компанията – притежател на приложението, китайският стартъп ByteDance, има период от една година. В неговите рамки би трябвало да продаде продукта си на американски вложител. В случай, че договорката за продажбата изисква повече време, се планува Белият дом да отпусне спомагателни 90 дни. За да може тя да бъде финализирана. Ако ByteDance успее да реализира това, “ТикТок ” ще продължи работата си на територията на Щатите. Ако ли не, ще би трябвало да се сбогува с американския пазар.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР